Cégalapítás New Yorkban

New York városát szerintem nem kell bemutatnom, hisz mondhatni, hogy ez a város a világ fővárosa, központja. Első számúnak tartják szinte minden téren, legyen szó tőzsdéről, kereskedelemről, oktatásról, technológiáról vagy akár a népességről. Szerintem minden üzletember álma, hogy egyszer itt éljen, itt alapítsa meg saját vállalkozását.

Nevadához hasonlóan New York államban is alapíthatnak külföldiek vállalkozást, ráadásul itt is lehetséges az anonimitás, azaz lehetőség van egy névleges ügyvezető kijelölésére (a névleges ügyvezetői szolgáltatásról bővebben olvashat a nevadai cégalapítás cikkünkben).

Ha a New Yorkban megalapított cég nem folytat kereskedelmet Amerikában, akkor a cég mentesül a nyereségadó alól, ráadásul nem szükséges a pénzügyi kimutatások vezetésére sem, mindössze egy szövetségi adót kell kifizetnie a cégnek. A korlátolt felelősségű társaságok, (azaz Limited Liability Company – LLC) teljesen adómentesek, viszont van egy bizonyos összeg, amit évente ki kell, fizessenek, ezt éves fenntartási díjnak nevezik.

Az alaptőke minimum értéke nincs meghatározva, így akár egy dollárral is alapíthat bárki vállalkozást ebben az államban, persze ha valaki eljut addig, hogy itt alapít céget akkor nem érdemesebb valamivel több pénzt befizetni, mint 1 dollár.

Ha úgy dönt, hogy mégis inkább Amerikában folytatna kereskedelmi tevékenységet, akkor fontos tudnia, hogy New Yorkban az Általános Forgalmi Adó 0%.

Fontos még tudni, hogy a cégnek nem szükséges megjelölni a tevékenységi körét, és jó, ha a cégben van két olyan igazgató, akik nem Amerikai állampolgárok, persze ez arra az esetre, ha a cég nem végez Amerikában tevékenységet. Az éves díjak 250 és 500 dollár között mozognak és a cégalapítás időtartama mindössze 2 nap, tehát elegendő, ha mindössze két napot tölt New Yorkban, és meg is kaphatja új cégének papírjait.

A bankszámlanyitás sem jelent gondot egy New York-i cég esetében, ugyanis egy amerikai cég bárhol nyithat folyószámlát a világon, így akár Magyarországon is.

Végezetül pedig még annyit mondanék, hogy véleményem szerint jobban megéri egy New York-i offshore céget megalapítani, mint egy másik offshore paradicsomban, hisz a Ciprushoz hasonló adóparadicsomok már feketelistához közel állnak, míg New York soha nem is lesz ezekhez hasonlítható, valamint ami még mellette szól, hogy a cégalapítás díjai alig térnek el, így nem kell többet sem fizetni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s